Greeting Message using JavaScript

Wat zit er in je Nouz zeep?

Waar is onze zeep van gemaakt?

Onze handgemaakte zeep is gemaakt van pure grondstoffen en daarbij proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van grondstoffen die biologisch zijn geproduceerd.

 

Wat staat er allemaal op ons etiket?

Op ieder etiket vermelden wij de ingrediënten die wij gebruiken in aflopende volgorde van hoeveelheid. Zo doen we dat ook met de INCI-namen die we moeten vermelden op het etiket. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredient en is een eenduidige vermelding van ingrediënten die ontwikkeld is door de Europese en Amerikaanse cosmetica-industrie.

 

Waarom INCI?

Universele namen maakt het voor jou veel overzichtelijker. Heel belangrijk als je allergisch bent voor bepaalde grondstoffen. De namen lijken soms moeilijk te begrijpen, maar Sodium Avocadoate is bijvoorbeeld niets anders dan verzeepte avocado olie.

 

Puur natuurlijke ingrediënten van handgemaakte zeep


Welke ingrediënten gebruiken we allemaal?

We hebben de oliën en boters alvast voor jullie op een rij gezet. In een volgende blog gaan we verder met alle andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld klei, natuurlijke kleurstoffen, kruiden en gedroogde bloemen.

 

Onze oliën

Avocado olie (Persia Gratissima)
De avocado olie in onze zeep is koudgeperst en biologisch geproduceerd. De uit de pitten van de avocadoboom geperste olie varieert van groen tot geel. Uiteindelijk heeft dit geen effect op de kleur van de zeep. Het is een stabiele olie die bij een kleine hoeveelheid al zorgt voor een milde en hydraterende zeep. Gebruik je avocado olie als huidolie, dan is het een oppepper voor de droge huid en droge plekjes.
INCI: sodium avocadoate


Castor olie (Ricinus Communis seed oil)

Zorgt voor grote luxueuze bubbels. In combinatie met andere oliën, vetten of boters creëer je een zeep die verzorgend is en toch lekker schuimt.  Ze winnen de castor olie uit de vrucht van de Ricinus Communis die ook wel wonderboom wordt genoemd. De naam wonderboom dankt hij aan de ongelofelijke snelheid waarmee de plant groeit.
INCI: sodium castorate


Druivenpitolie (Vitis vinifera)

Ze persen de olie uit de overgebleven druivenpitten bij de productie van wijn. Eigenlijk is het dus een bijproduct. Vaak gebruikt als massage olie of in huidverzorging voor de gemengde en vette huid. Druivenpitolie is een olie die snel opgenomen wordt door de huid zonder een vettig gevoel achter te laten. In zeep is de olie mild reinigend en geeft een middelmatig schuim.
INCI: sodium grapeseedate


Kokosolie (Cocos Nucifera Oil)

Kokosolie heeft een hoog reinigend vermogen en zorgt voor een harde zeep met veel schuim en grote bubbels.  De kokosolie (of vet) die wij gebruiken is biologisch geproduceerd.
INCI: sodium cocoate


Olijfolie (Olea europaea fruit oil)

Al is het niet nodig, we gebruiken hier de meest pure olijfolie. Een mooie Griekse of Spaanse biologische extra virgin olie. Deze heeft een wat langere verwerkingstijd en dat is fijn als je een zeep in gedachten hebt die wat tijd kost om te maken. Olijfolie kan je tot 100% gebruiken, zorgt voor een milde zeep die heel licht schuimt en is ideaal voor de gevoelige huid. Zeep moet rijpen en bij een zeep bestaande uit 100% olijfolie kost dat meer tijd en naarmate de zeep ouder wordt zal deze meer gaan schuimen.
INCI: sodium olivate

 

Rijstolie (Oryza Sativa Bran Oil)
De olie wordt gewonnen uit de zilvervliezen en de kiem van rijstkorrels. Lijkt qua verwerking op olijfolie en is dus een mooie vervanger. Het geeft de zeep een mooie glans, is licht schuimend en mild.
INCI: sodium ricebranate 


Zonnebloemolie (Helianthus Annuus Hybrid Oil​)

Zonnebloemolie is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, welke de huid verzorgen en hydrateren. De olie is niet lang houdbaar en daarom gebruiken we een high-oleic olie die stabieler en langer houdbaar is. Een goede vervanger voor een gedeelte van de olijfolie.
INCI: sodium sunflowerate


Zoete amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis oil)

Iedereen is wel bekend met amandelolie voor de huid. In onze zeep gebruiken we het in kleine hoeveelheden. De zeep zou te zacht worden bij teveel amandelolie, dus gebruiken we het altijd in combinatie met andere oliën of boters. Geschikt voor de gevoelige en droge huid.
INCI: sodium sweet almondate

 

Geraffineerde cacaoboter voor onze handgemaakte zeep


Onze boters

Cacaoboter (Theobroma cacao  Seed Butter)
Naast dat de verwerking van gebrande cacaobonen zorgt voor een lekker kopje chocolademelk, zorgt het ook voor een mooi product zoals cacaoboter. Ze malen de bonen tot een soort vettige brij, de cacaomassa. Deze cacaomassa wordt door persing gescheiden in ruwe cacaoboter en cacaopoeder. We gebruiken een kleine hoeveelheid in de zeep. Het zorgt voor een hardere zeep die lekker schuimt en daarbij heeft het een hydraterende en voedende werking.
INCI: sodium cocoa butterate

 

Mangoboter (Mangifera indica Seed Butter)
We gebruiken mangoboter in onze zeep, maar ook in onze lippenbalsem. Het wordt geraffineerd uit de pit van de mango en heeft een verzorgende en voedende werking.
INCI: sodium mango butterate

 

Sheaboter (Butyrospermum Parkii nut butter)
Een mooie boter die gewonnen wordt uit de pitten van de Afrikaanse Shea boom, ook wel Karitéboom genoemd. Ongeraffineerde shea boter heeft een geur die niet iedereen even prettig vindt. Meestal wordt in cosmetica de geraffineerde boter gebruikt. Een zeep met shea boter is verzorgend, verzachtend en voedend. Dit heeft te maken met verzeepbare, maar ook onverzeepbare eigenschappen van de shea boter die achterblijven in de zeep.
INCI: sodium shea butterate

 

Alle biologische grondstoffen worden bij de zeep aangegeven met een *